Rólunk írták

Az ibrányi Szalmaszál Fogyatékos Embereket Segítő Szolgálat hatodik alkalommal rendezte meg a Fogyatékossággal Élők Napját 2010. június 25-én. Tiszabercelről a Szalmaszál Szolgálat tagjai, a Szociális Alapszolgáltatói Központ Területi Irodájának (Idősek Klubja) gondozottai vendégeskedtek Ibrányban, valamint a Tiszaberceli Nyugdíjas Egyesület énekkara nótacsokrot ’nyújtott át’ a résztvevőknek. Nagyon örültünk, hogy Hajnal András polgármester úr és Szilágyi Norbert jegyző úr elkísért bennünket. A rendezvényen programok sokaságával leptek meg bennünket ebben az évben is. A színpadon a megye minden tájáról érkezett csoportok zenés-táncos produkciói, a Szalmaszál Szolgálat csoportjának műsora, Jucus, Kulcsár Sándor és a RIKE előadása és a nyugdíjas egyesületek énekkarainak fellépése szórakoztatta a vendégeket. Az ibrányi Művelődési Központ udvarában azonban még több program is várta a vendégeket: az Ibrányi Rendőrőrs drogprevenciós bemutatója, a gyereksarok manuális foglalkozással és arcfestéssel, kvízjáték valamint a kézművesek utcája a fogyatékkal élők gyönyörű alkotásaival. Finom töltött káposztát és süteményt fogyasztottunk ebédre. A bohócoktól a gyerekek léggömböt és édességet kaptak. A rendezvény hangulatát nehéz szavakkal leírni, most inkább egy kisfiú szavait idézzük, aki mint általában a gyerekek, lényegre törően így fogalmazott: „olyan ez a nap, mintha születésnapom lenne”. Valóban nagyon sok örömben volt részünk, kedvességet, törődést kaptunk ezen a napon. Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik már hat éve szívükön hordozzák ennek a rendezvénynek a megszervezését és lebonyolítását, és azoknak, akik fellépéseikkel és adományaikkal nyújtanak önzetlen segítséget. Köszönjük a Szalmaszál Szolgálatnak a meghívást, és hogy mindezek felett még gondoskodott a tiszaberceliek eljutásáról is.

Gliba Lászlóné és Tompa Gizella


 

Kedves Éva! Nagyon kedves meghívásnak tettünk eleget, meghívtatok bennünket a 6. Fogyatékossággal élők napjára. Hatalmas élményben volt részünk! A boldogságtól, vidámságtól sugárzó emberi arcok, táncoló kerekesszékek, önfeledt szórakozás, ami jellemezte ezt a pénteki napot. Egyek voltunk, vagy talán bátran kifejezhetem, hogy kevesebbek voltunk a fogyatékkal elő emberekkel szemben. Ők önmagukat adták, büszkén felvállalva fogyatékosságukat. Szeretnénk gratulálni nektek, mert munkátokkal egy színvonalas rendezvénynek adtatok helyszínt. Tanúbizonyságot tettetek arról, hogy szíveteken viselitek a fogyatékkal élő emberek sorsát, szeretettel dolgoztok értük. További munkátokhoz nagyon sok erőt, kitartást kívánunk, és kívánjuk, hogy ez a mérhetetlen szeretet mindig bennetek legyen!! Szeretettel és Tisztelettel

Nyírteleki Civil Koordinációs és Szociális Szolgáltató Egyesület munkatársai


 

A Rókahegyi Agapé Alapítvány ezúton szeretné megköszönni, hogy lehetővé tették tagjai számára a színvonalas rendezvényükön való részvételt!

Tisztelettel: A Rókahegyi Agapé Alapítvány csapata


Az Omnis Alapítvány ezúton szeretné megköszönni, hogy lehetővé tették tagjai számára a színvonalas rendezvényükön való részvételt!

Tisztelettel: Az Omnis Alapítvány csapata


 

Szeretném megköszönni a Szalmaszálnak,hogy mi is részesei lehettünk ennek a gyönyörű és egyben megható eseménynek. Szavakkal el sem lehet mondani mindazt amit ad egy ilyen rendezvény a sérült emberek számára. Itt megmutatkozik az egymás iránti tolerancia, szeretet, ami egyre kevesebb a mai anyagias világban. Remélem továbbra is számíthatok segítségükre, mint eddig minden esetben. További sikeres munkát kívánok minden odaadó dolgozójának.

Valéria


 

Szuper a kézműves foglalkozás!!! Szalmaszál! Jó, hogy itt vagytok nekünk!

Bné Dóri


 

Nagyon tetszettek a műsorok, változatos volt a program. A szervezéshez gratulálok, minden tökéletes volt.

Orosz Hajnalka