Adó 1% a Szalmaszálnak

Tedd boldogabbá az adód 1%-ával a fogyatékossággal élő embereket!

Köszönjük a tavalyi és az előző évek felajánlóinak az adójuk 1%-át, amivel segítették szervezetünk munkáját! Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is rendelkezhet adójának 1%-ával. Itt a lehetőség, hogy egy nemes ügy mellé álljon ebben évben. Kérjük, hogy a SZALMASZÁL Fogyatékos Embereket Segítő Szolgálatot jelölje meg kedvezményezettként, támogatva ezzel az Ibrány- és környékén élő fogyatékossággal élő gyerekeket és felnőtteket.

Miért minket? Mert egyesületünk egyedülálló, hiánypótló szolgáltatásaival 8 éve bizonyítja létjogosultságát. Mert az 1%-okból befolyt összegeket külön kezeljük, melyből a speciális szállító szolgálatunk fejlesztését valósítjuk meg.

Adószámunk: 18811960-1-07

Számlaszámunk: 68700281-10067992

Kitöltött és nyomtatható rendelkező nyilatkozat letöltése >>

Köszönjük a segítségét!


 

Tudnivalók az adó egy százalékáról

Miért jó a cégnek, ha adományoz?

  • A vállalat felelős társadalmi szereplőként megmutathatja az egyes közösségek problémái iránti érzékenységét és elkötelezettségét.
  • Segít abban, hogy a cég érdekcsoportjai az adományozási tevékenységén keresztül is megismerjék annak céljait és értékeit.
  • Erősíti a társaság hírnevét.
  • Hozzájárulhat a munkatársak vállalat iránti elkötelezettségének erősítéséhez.

Hogyan ajánlható fel az adó egy százaléka?

Idén is esélyt adhat a civileknek, hogy céljaikat elérjék; az 1% hasznát igazolják a sikerek. A "találmány" egyszerű gesztusként segíti a háttérszervezeteket. Bár a jótékonyság gyakorlata még nem közelíti meg az EU átlagot, a hazai adózók könnyedén, költség nélkül segíthetnek a rászorulókon.

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. Törvény jogot ad minden magánszemélynek arra, hogy az adó egy százaléka társadalmi célú felhasználásáról belátása szerint döntsön. A felajánlható adó 1% a már megállapított, APEH számára befizetendő adóalapból kerül a támogatott szervezethez, így az átadott összeg nem terheli külön kiadásokkal Ön és családja költségvetését.

Az adó egy százaléka minden magánszemély által felajánlható, akinek adófizetési kötelezettsége van, s jövedelemadóját maradéktalanul befizeti az APEH-nek, részletfizetési, vagy fizetési halasztási engedéllyel rendelkezik. Ha Ön munkahelyén keresztül adózik a Rendelkező Nyilatkozat szelvényét a megadott tudnivalók szerint neve, címe és adóazonosító jele pontos megjelölésével, leragasztott, aláírt borítékban adja át munkáltatójának.

Az 1+1 %-os rendelkezést később is, egészen május 10-ig lehet átadni a munkáltatónak. Dönthetnek úgy is a vállalkozók, hogy a rendelkező nyilatkozatát a bevallástól függetlenül küldik el -akár elektronikusan, vagy külön borítékban postai úton- ez esetben a rendelkezést - mint mindenkinek -május 20-ig kell az APEH-nak elküldeni.

Amennyiben Ön az adóbevallását elektronikus úton küldi be, a rendelkező nyilatkozatát az elektronikus űrlapon teheti meg, amelyet bevallásával együtt elektronikus úton továbbíthat az adóhatóságnak! Mindez nem jelent pluszkiadást Önnek, cégének és családjának, hiszen a befizetendő adóból vonják le!

Ha önadózó és szeretné szervezetünket támogatni, az idei adóbevallási csomagban elhelyezett nyomtatvány íven jelölheti meg az 1+1% kedvezményezettjét, ha civil szervezetnek ajánlja fel, mindössze annak Adószámát kell megjelölnie. Az elektronikus bevalláskor az adó 1+1 százalékáról a 0753-D űrlapon is rendelkezhetnek, a bevallással együtt gond nélkül küldhetik el a hatóságnak.

Hogyan ajánlhatja fel adója egy százalékát?

Amennyiben valamelyik civil szervezetnek vagy egyháznak szeretné felajánlani adója 1%-át, egy erre vonatkozó rendelkező nyilatkozatot kell kitöltenie. Az üres formanyomtatványt megkapja munkáltatójától illetve az APEH-től, de máshonnan kapott vagy letöltött nyilatkozat is leadható.

A nyomtatvány megfelelő rovatába írja be az ön által választott civil szervezet adószámát és nevét, és egy lezárt borítékban adja át munkáltatójának, vagy helyezze az adóbevallását tartalmazó nagy borítékba.

FONTOS! Nyilatkozata csak akkor érvényes, ha a borítékra ráírja nevét, lakcímét, adószámát és a ragasztásnál ellátja aláírásával. Ezek az adatok nem kerülnek nyilvánosságra, mivel adóbevallásán vagy munkáltatóján keresztül közvetlenül az APEH-hez kerülnek.

Mi történik, ha Ön nem ajánlja fel az adója egy százalékát?

Amennyiben az adófizető állampolgár nem rendelkezik az egy százalék felajánlásáról, úgy az összeg az állam pénztárában kerül, mint befizetett adó.

Mi történik, ha Ön rendelkezik az adója egy százalékával?

Ez esetben az adóbevalláskor beadott, szabályosan leadott rendelkező nyilatkozatokat az APEH összesíti, az egyes szervezetekre lebontja, és átutalja felajánlott pénzt.

Minden adófizető felajánlása duplán számít!